Tuesday, August 24, 2010

Bulan Ramadhan : Anwar dan Azizah Kena Jawab Kenyataan Ezam Nor

Salam,

Tergerak nak menulis dalam bulan Ramadhan ini walaupun dah lama berehat dari menulis blog disebabkan banyak masa menulis di facebook.

1) Bulan puasa biasanya adalah bulan dimana "mood" beribadat serta mendidik diri menjadi lebih "Islamik" dengan amalan-amalan tambahan seperti bertadarus Al-Qur'an dan bertarawikh menjadi keutamaan.

2) Dalam suasana ini, tiba-tiba kedengaran suara YB Ezam Nor mencabar Wan Azizah dan Anwar menafikan apa yang didakwanya terutama selepas Ketua AMK membuat laporan qazaf terhadapnya.

3) Sepatutnyalah Wan Azizah atau Anwar menyahut cabaran Ezam agar bersumpah menafikan apa yang dinyatakan Ezam lebih-lebih lagi dalam bulan yang mulia ini yang dilihat lebih dapat meyakinkan orang lain serta dilihat sebagai satu tindakan yang berani untuk menyatakan kebenaran.

4) Malangnya, sehingga hari ini kita belum mendengar apa-apa jawaban atas cabarab itu.

5) Semakin hari semakin jelas tembelang Anwar akan terbongkar. Soalnya, sampai bila pula PAS sebagai sebuah parti Islam akan bersekongkol dengan Anwar demi meraih dan mencapai maksud PAS untuk menjatuhkan UMNO ( bukan untuk memartabatkab Islam)

6) PAS dilihat telah dirasuki fahaman liberalisme yang dipelopori Anwar dan konc0-konconya. Arak serta isu-isu sensitif yang lain tidak lagi menjadi bahan sensitif dalam PAS sehinggakan YB Khalid Samad boleh melawat kilang arak serta mencadangkan agar dibina kilang yang lebih besar lagi di atas tanah yang lebih besar.

7) Apabila ditegur, Yb Khalid Samad mengatakan adalah lebih baik dakwah disampaikan kepada pekerja-pekerja Islam agar mereka sendiri timbul kesedaran untuk meninggalkan pekerjaan itu!! Sepatutnya, YB Khalid Samad pertamanya tidak membuat lawatan ke kilang itu, kedua tidak mengesyorkan dibuka kilang yang lebih besar dan ketiga berdakwah kepada pemilik kilang itu agar timbul kesedaran dan menukar perniagaan ke perniagaan lain jika ingin berdakwah!

8) Akhir sekali, sekalung tahniahlah kepada puak liberal dalam Pas dimana setelah hampir 53 tahun umno memerintah, Umno gagal menutup kilang arak tersebut namun baru hampir 2 tahun memerintah PR ingin menutup kilang arak tersebut dan DIGANTI DENGAN KILANG YANG LEBIH BESAR!!!


####BIMBANG NANTI HOMOSEKSUAL PULA DIHALALKAN ATAS SEMANGAT MENJAGA HAK ASASI MANUSIA!!!...DAN DISOKONG NIK AZIZ .....MUNGKIN...TAK MUSTAHIL KERANA YANG PENTING UMNO DIJATUHKAN!!!

No comments:

Popular Posts