Thursday, September 17, 2009

HARI AL-QUDS SEDUNIA : PENYEBAB ZIONIS MARAH KEPADA IRAN..

Salam Semua,

Apabila Al Marhum Imam Khomeini berjaya menyahkan sekutu kuat Amerika Syarikat Shah Reza Pahlavi, berkemundang pula slogan seperti "Mari Membebaskan Al-Quds" , " Kita akan solat berjemaah di Masjidil Aqsa tidak lama lagi" dan yang paling popular ialah AlMarhum Imam Khomeini menamakan hari Terakhir Jumaat Bulan Ramadhan sebagai Hari Pembebasan Al Quds Sedunia.

Maka, secara akli dan logiknya masakan Zionis tidak benci kepada Iran. Kita masih ingat ketika Tun Dr Mahathir mengatakan Amerika sebagai proksi Zionis maka gegak gempita suara-suara kemarahan ditujukan kepada Tun Dr Mahathir. Itu suatu kenyataan sekali sekala Tun.

Maka, Iran pula sejak Al Marhum Imam Khomeini memimpin gerakan revolusinya yang nampak terserlah pada tahun 1967 lagi telah memuatkan suatu advokasi membebaskan Palestin sebagai hasil dari sebuah idealisme perjuangan Islam yaang konsisten hingga ke hari ini.

Hari Jumaat ini, 18 September 2009, adalah Hari Pembebasan Al Quds Sedunia iaitu hari terakhir Jumaat pada bulan Ramadhan untuk Ramadhan tahun ini.

Mengapa dipilih hari itu?

1. Hari Jumaat adalah hari yang mulia di sisi Islam,
2. Bulan Ramadhan adalah bulan yang mulis di sisi Islam,
3. Hari-hari terakhir Ramadhan ( khususnya 10 hari terakhir Ramadhan terdapatnya malam lailatul Qadr) adalah hari-hari dalan satu tahun yang mulia di sisi Islam,
4. Selain Mekah dan Madinah, Baitul Maqdis adalah juga tanah suci yang mulia di sisi Islam.

Maka, kempat-empat perkara ini adalah cukup untuk Muslim sedunia merasa terpanggil untuk menyemarakkan hari Pembebasan Al-Quds ini.

Maka, zionis amat takut akan terwujudnya solidariti ummah atas Hari Pembebasan Al-Quds Sedunia ini. Zionis tidak takut jika diadakan demonstrasi jalanan bermusim oleh politikus yang mengambil kesempatan atas isu Palestin ini.

Zionis tidak gentar hanya dengan laungan demonstrasi Pemuda PAS, UMNO atau siapa sahaja yang bermusim lebih-lebih lagi ketika Gaza diserang maka ketika itulah nampak garangnya!

Yang zionis bimbang dan marah, ialah apabila ada satu hari dalam setahun dinamakan Hari Pembebasan Al-Quds dan semua umat Islam menyahutnya secara konsisiten setiap tahun.

Maka tidak pelik propaganda zionis yang dikunyah oleh sesetengah ulama yang buta menghentam Imam Khomeini dan menggelar Al Marhum sebagai Dajjal dan mengkafirkan syiah. Lebih-lebih lagi ia dikunyah oleh ulama Arab Saudi dan diikuti pula sestengah ulama di Malaysia yang tidak habis-habis kerjanya mengkafirkan syiah.

Mengapa syiah? mengapa Imam Khomeini? dan mengapa Iran?....

Bagaimana sikap kita terhadap ulama-ulama ini yang mengeluarkan fatwa bahawa demonstrasi anti-zionis adalah haram, bagaimana sikap kita terhadap Mesir yang menghalang bantuan masuk ke Gaza dan menangkap sukarelawan untuk menghulurkan bantuan ke Gaza?

Kita jangan silap membaca politik zionis ini.

Bagi yang jiwanya bersih dari syubhah dengan berkawan dengan Amerika, maka kita katakan sudah-sudahlah, jangan pura-pura simpati terhadap Palestin dalam keadaan tangan masih menghulurkan persahabatan kepada musuh-musuh Islam.

Anwar, Erdogan, Raja Abdullah Jordan, Raja Abdullah Saudi, Hosni Mubarak dan seumpama dengannya...jangan temberang!

Kalau benar kamu semua berperanan untuk isu Palestin, Amerika tak akan bersikap lunak terhadap kamu.

Ini kayu ukur yang mesti kita gunakan.

Mengapa Iran dibenci Amerika dan Israel sehingga diwujudkan bajet khas untuk kerja-kerja propaganda menghentam Iran? Tiadak lain tidak bukan adalah kerana konsistensi Iran terhadap isu Palestin.

Maka jika ada dikalangan kita juga membenci Iran dan suka menimbulkan isu-isu basi sunni-syiah, maka mungkin bajet khas itu telah sampai kepada mereka.....

No comments:

Popular Posts