Sunday, May 24, 2009

PUTaR BELIT PAKATAN RAKYAT

Salam.

1. Dalam isu lompat parti 16 Sept :

Ketika isu lompat parti wakil rakyat BN ke PR dalam projek yang gagal dilaksanakan Anwar 16 Sept lalu, PR mengatakan bahawa yang menentukan hala tuju politik negara ialah 222 ahli Parlimen yang mana lebih tepat lagi 31 wakil rakyat BN yang melompat partilah yang akan menukar tampuk pemerintahan Malaysia disebabkan PR mendapat sokongan majoriti di Parlimen BUKAN RAKYAT.

Dalam isu Perak :

Masa depan politik Perak hendaklah diserahkan kepada RAKYAT melalui pembubaran DUN Perak bukan atas sebab BN mendapat sokongan majoriti dengan beralihnya sokongan 3 ADUN yang menyokong BN.

2. Dalam isu lompat parti 16 Sept :

Tidak semestinya yang melompat parti itu menyertai PR, cukup hanya mereka memberikan sokongan di dalam Parlimen yang akan membuatkan PR mendapat sokongan majoriti. Maknanya mereka boleh tetap di dalam BN tetapi memberikan sokongan kepada PR. Tidak perlu bubar Parlimen.

Dalam isu Perak :

DUN harus dibubarkan kerana 3 orang yang menyokong BN bukan wakil rakyat BN tetapi Bebas. Ini menyebabkan kerusi BN-PR di DUN Perak sama banyak kerana tidak termasuk 3 orang wakil rakyat Bebas itu.


3. Dalam isu lompat parti 16 Sept :

Perlu mengadap DYMM Yang Dipertuan Agong untuk memastikan peralihan kuasa licin dan sempurna.

Dalam isu Perak :

Mohon derhaka kerana Sultan Perak tidak menyebelahi PR.

4. Dalam isu lompat parti 16 Sept :

Kerajaan dan PM yang bakal mengambilalih kuasa pemerintahan adalah kerajaan dan PM yang sah disisi undang-undang.

Dalam isu Perak :

Kerajaan BN di bawah MB baru adalah kerajaan haram.

Ini adalah beberapa perkara yang kita harus selalu perhatikan di mana segala yang telah berlaku membuktikan bahawa PR tidak lebih hanya sebuah pakatan yang hanya bermatlamatkan kuasa dan di mana ada peluang dan ruang yang menyebelahi mereka maka semuanya perkara yang mereka lakukan adalah benar belaka.

Keputusan hakim juga adalah bergantung kepada siapa yang menang, kalau BN menang, maka Anwar akan kata " sistem kehakiman perlu bebas dan telus .." kalau PR menang, Anwar kata " telah mula nampak pembaikan dan reformasi dalam sistem kehakiman kita "

Marilah berhujah wahai penyokong PR.... Saya tunggu dan sedia berubah jika ada yang berjaya menyakinkan saya bahawa saya salah....!

No comments:

Popular Posts